Svetski prvak u Formuli 1 se našao u centru zbivanja oko „rajskih papira“

Hamilton: A oko mene oluja!

> 13:39

Vozač Mercedesa i aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton kaže da ga to što se njegovo ime našlo među „rajskim papirima“ neće poremetiti pred trku u Brazilu. Hamiltonovo ime se pojavilo u vezi sa utajom poreza za privatni avion vozača. Njemu je vraćen pdv u iznosu od 3.3 miliona funti od ukupnih 16.5 miliona. To se desilo pošto je avion uvežen na ostrvo Man 2013. godine, piše Independent. Prema njegovoj službi za odnose s javnošću, slučaj je sada u rukama Hamiltonovih advokata.

- Oko mene je trenutno oluja. Mnogo me različitih priča okružuje, ali nemam ništa da dodam celom scenariju koji se dogodio. Ne skreće mi pažnju sa svojih osnovnih vrednosti i ovde sam da bih pokušao da osvojim brazilski Gran pri po drugi put u svom životu - rekao je Hamilton po dolasku u Sao Paulo.

Hamilton je četvrtom titulom prestigao Džekija Stjuarta kao najuspešniji britanski vozač, a veliki uspeh proslavio je osmodnevnim odmorom.

- Vratio sam se sa odmora sa porodicom i prijateljima i proveli smo se bolje nego ikad. Bilo je sjajno podeliti iskustvo osvajanja svetske titule sa ljudima koji su deo mog života. Ovde sam došao sa srećan i sa velikom pozitivnom energijom da što bolje zasijam u Brazilu - rekao je Hamilton koji ističe da je jedino fokusiran na osvajanje novog prvog mesta.

Kaže da, iako je šampionat gotov još posle Meksika, i dalje ima ambiciju da pobeđuje jer nije od onih koji će sesti i nekom drugom prepustiti slavu

Još sporta:

Odmazda Kontea, skoro svi Brazilci na izlaznim vratima, a razlog je samo jedan

Zvezda dočekuje Sports Menadžment

Real našao zamenu za srpskog centra i Ajona

Ako bude hteo da kupuje u januaru, Portugalac će morati najpre da proda