Vozač Vilijamsa i definitivno prelomio

Brazilac i zvanično na kraju sezone ide u penziju

> 17:35

Vozač Vilijamsa Felipe Masa saopštio je danas da će na kraju ove sezone u Formuli 1 završiti karijeru. Brazilac je na kraju prošle sezone nameravao da završi karijeru, ali se ipak vratio u Vilijams, pošto je u ekipi ostalo upražnjeno mesto, pošto je Valteri Botas prešao u Mercedes. Masa, pobednik u 11 trka u Formuli 1, rekao je da je ovoga puta doneo konačnu odluku.

- Pristao sam da se vratim i pomognem Vilijamsu. Uživao sam u četiri sjajne godine sa ekipom, ali moja karijera u Formuli 1 završiće se na kraju sezone - rekao je 36-godišnji Masa.

On je prethodno rekao da želi da se takmiči i u 2018. godini, ali Viijams još nije odlučio koji vozači će biti u ekipi. 

- Imam mnogo uspomena. Pripremam se za poslednje dve trke, u Brazilu i Abu Dabiju i iako će biti emotivne, radujem se što ću na visokom nivou završiti karijeru. Takođe, radujem se i pripremama za naredno poglavlje u životu - rekao je Masa.

Zamenica direktora ekipe Kler Vilijams zahvalila je Masi na svemu što je uradio za ekipu i navela da je bilo zadovoljstvo saradjivati sa njim.

- Posebno smo zahvalni što je pristao da na godinu dana odloži penziju, što je pokazalo koliko je jaka veza koju smo izgradili - rekla je ona, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Mediji spekulišu da Vilijams želi da angažuje Roberta Kubicu, koji se nije takmičio u Formuli 1 još od februara 2011. godine, kada je pretrpeo teške povrede ruke u nesreći na reliju. Kanađanin Lens Strol će ostati u ekipi.

JOŠ SPORTA: 

Luka Dončić - Klinac koji je oduševio košarkašku Evropu

Perez prelomio, Zidan odlazi, jedan od njih je njegov naslednik!

Proleće u Evropi ni za Zvezdu ni za Partizan sada ne zvuči nerealno!

Montela je već sada bivši, ko će ga naslediti na klupi Milana?