Italijani ogorčeni na novog vlasnika najbržeg cirkusa sveta

Da li možete to da zamislite, evo ko je zapretio istupanjem iz Formule 1

> 18:54

Predsednik Ferarija Serđo Markione zapretio je napuštanjem Formule 1 ukoliko se ne promene neke odluke planirane za 2021. godinu. Novi vlasnik F1 (Liberty Media) otkrila je planove za budućnost u kojem je cilj smanjenje troškova, ali promene koje se zahtevaju će timovima samo koštati više nego sad. Među tim planovima su modifikovani motori sa većim brojem obrtaja, jačim KERS-om, te standardizacija pojedinih delova motora. Svoj glas protiv ovog su već podigli u Mercedesu i Renou, smatrajući da će njihovi troškovi zbog toga biti veći, a sada se pobudnio tim kojem je F1 u DNK – Ferari.

- U planovima Liberti medija ima nekoliko dobrih namera, od kojih je jedna i smanjenje troškova, što mislim da je dobro. Ali s nekoliko stvari se nužno ne slažem. Činjenica je da će doći do promena u strateškom razvoju i vidimo da će se Formula 1 od 2021. promeniti, a to će Ferari prisiliti na donošenje nekih odluka. Mora biti apsolutno jasno da ako ne pronađemo niz rešenja čiji će rezultati biti korisni za održavanje robne marke i tržišta, te jačanja jedinstvenog Ferarijevog položaja, mi nećemo sudelovati. Ono što znam jeste da je Formula 1 deo našeg DNK od kada smo osnovani, pa nije kao da se možemo drugačije definisati, ali ne želimo sudelovati u sportu ako promeni svoje prepoznatljivo lice - rekao je Markione.

Nagađa se da Ferariju ne smetaju najavljene promene u vezi sa motorima i bolidima, već preraspodela prihoda kako bi se pomoglo manjim i siromašnijim ekipama.

Ferari je drugi u poretku konstruktora ove sezone sa 140 bodova iza lidera Mercedesa, dve trke pre kraja. Sebastijan Fetel je u nedelju izgubio šanse da osvoji titulu, zaostaje 56 bodova.

JOŠ SPORTA: 

Luka Dončić - Klinac koji je oduševio košarkašku Evropu

Perez prelomio, Zidan odlazi, jedan od njih je njegov naslednik!

Proleće u Evropi ni za Zvezdu ni za Partizan sada ne zvuči nerealno!

Montela je već sada bivši, ko će ga naslediti na klupi Milana?