Oglasio se Luis Hamilton na temu odnosa u ekipi

„Ne želim da timske naredbe odluče svetskog prvaka“

> 20:59

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da ne želi da osvoji šampionsku titulu u Formuli 1 zahvaljujućim timskim naredbama i da očekuje da će svakako biti ispred klupskog kolege Valterija Botasa, preneli su britanski mediji. Tokom trke u Mađarskoj u julu Botas je dozvolio Hamiltonu da ga pretekne kako bi pokušao da stigne vozače Ferarija Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena. Pošto mu to nije uspelo, Hamilton je u poslednjem krugu trke usporio i predao treće mesto Botasu. Trostruki svetski prvak, koji trenutno ima 28 bodova više od Fetela u generalnom plasmanu, rekao je da se nada da je to poslednji put da su izdate timske naredbe tokom trke.

- U Mađarskoj se to dogodilo u pravo vreme i čini mi se na pravi način. Valteri će samostalno doneti odluku u bilo kom trenutku, ako misli da je van konkurencije. Moj cilj je da osiguram da ne budemo u situaciji da ljudi iz boksa moraju da izdaju timske naredbe. Cilj je da svakog vikenda obavim dobar posao, što nije uvek slučaj, ali i Valteri je sve jači jer shvata kakvo ima vozilo - naveo je Hamilton za Autosport.

On je odbacio spekulacije da je predajući treće mesto na Hungaroringu, želeo da pomogne učvršćivanje dobrih odnosa sa Botasom.

- Posle trke Valteri mi je prišao i rekao da nije ni očekivao da ga propustim. Mislim da sam doneo ispravnu odluku, ali i da sam ostao na trećem mestu, mislim da bi Valteri to razumeo. Bio sam sedam sekundi ispred njega. Mnogo se priča o našem odnosu, a ja mislim da imamo dobar poslovni odnos. Valteri želi da me pobedi na stazi isto koliko ja želim da pobedim njega, ali se poštujemo - naveo je Hamilton.

Još sporta:

Šok na Marakani - Iskusni defanzivac napušta klub!

Znate li koja TV serija pomaže Đokoviću da se opusti nakon tenisa?

Milojević ima spremnu zamenu za Savića!

Kada budete videli Boltovu devojku, shvatićete zašto je preboleo kraj karijere (FOTO)