Fetel želi pošto poto da izbriše iz sećanja sudar u Singapuru

Vozač Ferarija sve zaboravio, pa čak i koliko mu beži vodeći

> 17:08

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je danas da je izbacio iz glave udes na prethodnoj trci za Veliku nagradu Singapura posle koje je Luis Hamilton iz Mercedesa uvećao prednost u šampionatu Formule jedan.

- Ne razmišljam previše o zaostatku. To ništa ne menja u našem pristupu ostatku šampionata. Sve što se dogodilo u Singapuru je sastavni deo trkanja. Nema mnogo smisla stalno gledati snimak i razmišljati o tome. Najbolje da se sva energija usmeri na ostatak šampionata - rekao je Fetel na današnjoj konferenciji.

Fetel je na trci za VN Singapura imao pol poziciju i imao je idealnu priliku da povrati vođstvo u šampionatu od Hamiltona, ali je već na samom startu učestvovao u udesu, posle kog je morao da završi trku, što je Britanac iskoristio i uvećao prednost u generalnom plasmanu na 28 bodova šest trka pre kraja.

- Jednostavno, nastavio sam dalje dva dana posle incidenta - rekao je Nemac.

Fetel je rekao da su poslednje dve trke, u Italiji, gde je on zauzeo treće mesto, kao i u Singapuru, znatno ispod standarda Ferarija.

- Nismo zadovoljni s te poslednje dve trke, nismo ponosni na njih - rekao je on.

Mercedes, odnosno Hamilton, se šest trka pre kraja šampionata nalazi u dobroj poziciji da dođe do četvrte titule u Formuli 1, a Fetel gotovo da nema pravo na grešku. Predstojećeg vikenda voziće se trka za Veliku nagradu Malezije po najvećem suncu, odnosno temperaturama kokpita od oko 50 stepeni i vlažnosti od oko 80 odsto.

Još sporta:

Šok na Marakani - Iskusni defanzivac napušta klub!

Znate li koja TV serija pomaže Đokoviću da se opusti nakon tenisa?

Milojević ima spremnu zamenu za Savića!

Kada budete videli Boltovu devojku, shvatićete zašto je preboleo kraj karijere (FOTO)