Napadač Reala i francuske reprezentacije Karim Benzema priveden je jutros u vezi sa istragom ucenjivanja njegovog saigrača iz nacionalne selekcije, Matjua Valbuene, snimkom seksa.

UHAPŠEN KARIM BENZEMA! Ucenjivao Valbuenu snimkom seksa!

> 11:17

Kako piše Blic, ova afera procurela je u javnost prošlog meseca, kada je bivši reprezentativac Francuske Đibril Sise takođe priveden i to pod optužbom da je Valbuenu ucenjivao pomenutim povodom.

Sise je bio pušten iz pritvora 13. oktobra, i to tek nakon što je njegova kuća u Parizu u šest sati izjutra bila potpuno pretražena.

Sada francuska agencija AFP javlja da je predmet policijske istrage i sam Benzema, koji je u devet sati došao u lokalnu stanicu po pozivu, a onda je bio zadržan.

Lokalni mediji su sredinom oktobra pisali kako je Valbuena, sada član Olimpika iz Liona, bio ucenjivan.

Navodni snimak, za koji se trenutno ne zna sa kim je "na delu" uhvaćen Valbuena, te ucena za koju je on poslužio može da donese prilične probleme optuženima, piše Blic.

Kada je Sise bio priveden, u saopštenju suda je samo navedeno da je to učinjeno "zbog krivičnog dela za koji je najmanja kazna pet godina zatvora".

Kolika je bila uloga Karima Benzeme u ovom ucenjivanju, za sada ostaje prekriveno velom tajne. "Le Parizijen" je 15. oktobra pisao da je zvezda madridskog Reala u istrazi pomenuta "kao periferni faktor", zabeležen tokom prisluškivanja tokom istražnih radnji.

Međutim, samo privođenje, govori da se možda ipak radilo i o nekom konkretnijem učešću.

Karim Benzema ima 27 godina, igrao je u Lionu od ranih dana do 2009, kada je prešao u Real. Za madridski klub je na 289 mečeva dao 140 golova, a za francusku reprezentaciju 27 pogodaka na 77 nastupa.

Osvojio je ligu šampiona sa Realom, UEFA Super kupa, FIFA klupsko prvenstvo sveta, jednu titulu, dva Kupa i jedan Superkup Šanije, a sa Lionom je četiri puta bio prvak Francuske i jednom osvajač tamošnjeg Kupa. Kao kadet, sa Francuskom je došao do titule U-17 prvaka Evrope davne 2004, a bio je najbolji igrač domovine u tri navrata, 2011, 2012. i 2014.

Izvor: Blic

Još sporta:

TOP 10: Pogledajte najsvežije majstorije iz NBA

VEST GODINE: Legenda se vraća na Enfild?! (VIDEO)

KAKAV OBRT: Roman odbio 50 miliona evra za Murinja!!!

Deki dolazi po Marka, pokušaće da parira Čelzijevoj ponudi

Strašan drop Benoa Pera, možda i potez godine (VIDEO)