Novak Đoković fan serije o superherojima

Znate li koja TV serija pomaže Đokoviću da se opusti nakon tenisa?

> 10:01

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otkrio je do sada neke nepoznate detalje iz svog života.

Srpski sportista se za magazin "Život van sporta" dotakao životne filozofije i objasnio je kroz popularnu seriju koju trenutno gleda.

-"Fleš" – to je serija koju moja supruga i ja trenutno gledamo. U pitanju je američka TV serija o jednom superheroju. Morate da imate filter, nešto što vam pomaže da preusmerite misli sa tenisa kako biste se relaksirali i napunili baterije. To je važno da biste bili motivisani da i narednog dana odete na teren i ponavljate iste stvari. Jer, ako se potpuno u svetu tenisa, nemate društveni život, a ako se ne interesujete za nešto drugo, veoma je teško zadržati želju za pobedom. Sve je kao jin i jang’ – u životu se sve vrti oko ravnoteže. Ako želite da osvojite najveće visine u ovako zahtevnom sportu kakav je tenis, morate da imate holistički pristup i da zadovoljite sve svoje potrebe – emotivne, privatne, profesionalne. Sada sebe posvećujem porodici, supruzi i bebi, za razliku od većeg dela života kada je tenis bio prioritet, kao i tome da stvarno budem sposoban da savladam sopstveni ego - rekao je Đoković.
Đoković je potom otkrio i kako bira boje za turnire.

- Psihološki, boja opreme koju nosim mi je veoma važna. Dopada mi se ideja ‘kamufliranja’ i zato se uvek trudim da izaberem boju koja je najsličnija nijansi terena. To me čini povezanim sa terenom i podlogom. Tenis je brz sport, sve se dešava dok trepnete i morate da se osećate kao da ste deo okruženja. Ono što nosim na terenu mi je važno, menja lični osećaj i energiju koja me okružuje.

Novak je uoči ovogodišnjeg Rolan Garosa potpisao petogodišnji ugovor sa francuskom kompanijom "Lakost" i otkrio da zajedno planiraju njegovu modnu liniju.

- Sećam se nečega što je Lakost rekao i što sam zapamtio – ‘Igranje i pobeđivanje bez stila nije dovoljno’. Mislio je na modu, ali i karakter i respektabilno ponašanje na terenu. U to i ja verujem.

Još sporta:

Real spašava PSŽ - Madriđani grabe priliku za veliko pojačanje!

Legende uz Zvezdu u Kelnu!

Grobari ovo ste čekali - Stojković odlučio hoće li braniti u četvrtak!

Novak potvrdio: "Kraj karijere nije ni na vidiku"!