Kolumna: Željko Vučković

Teo ne može na EP, šta ćemo sad?

> 16:34

Kolumna: Željko Vučković

Znali smo da je povređen, ali mislili smo da je to nešto što nije za brigu, čim je tu, malo nas je zabrinulo kad smo pročitali da je stigao fizioterapuet iz LA Klipersa, ali na ono najgore, da će propusti EP nismo ni pomišljali!!!

I onda, kao grom iz vedra neba – Srbija će u Tursku bez Miloša Teodosića!!! Prvo tajac, pa onda logično pitanje: Šta ćemo sad? Da li se toliko čekano zlato može osvojiti bez najboljeg evropskog plejmejkera, pardon, bez najboljeg evropskog košarkaša?

Ne znam, nisam pametan, razum kaže – nemoguće, a emocije – u sportu je sve moguće. Ali, opet, nije Teo ni Bjelica, ni Jokić, ni Raduljica, ni Simonović. Ruku na srce, za sve njih imamo zamene, imamo Mačvana, Bobija, Lučića, ali zamena za Teodosića? Pa to realno ne postoji!!! Bar ne postoji 2017. godine, jedno 20 godina ranije imali bismo – Sašu Đorđevića....

I sam Teo danas je rekao da je sve vreme mislio da će moći, a onda nam je poslao i najjaču poruku, zamolio, mada, možda je bolje reći komandovao, kapitenski, kao vođa ovog tima, i kad je na terenu i kad nije.

Teo nas je „zamolio“ da od danas ne pišemo i ne pričamo o njemu, nego da sav fokus stavimo na momke koji će ići u Istanbul. A ići će Jović, Micić i Nedović. Oni će imati čast i privilegiju da ga menjaju i donesu zlato u Srbiju.

Neće biti lako, ali moramo da verujemo u njih.  Jović je već milion puta pokazao da je jedan od najboljih u Evropi, Micić napreduje, Nedović kad je zdrav može mnogo, uostalom, dokazao se igrajući i za Srbiju i za Unikahu.

Naravno, nema potrebe nabijati im dodatni pritisak da moraju da zamene najboljeg, ali podrška mora da bude maksimalna. I sa Teom i bez njega i za njega Srbija ide na zlato!!

Još sporta:

Novi "rat", bez dlake na jeziku! Nejmar napao upravu Barse, pale teške reči!

Pojačanja već donose rezultate! Milan i Inter za poluvreme razbili protivnike! (VIDEO)

Iliev i dalje ljut na igrače: "Velikih promena i rezova će biti, i to vrlo brzo!"

Odbrana titule započeta pobedom! Real moćan i bez Ronalda, nova glupost Ramosa! (VIDEO)