Kolumna: Željko Vučković

Ko rano rani - zlato u Turskoj grabi....

> 15:44

Zlato na prvenstvu Evrope, prvo pod imenom Srbija, je cilj, a Saša Đorđević čovek koji je bezbroj puta do sada pokazao i dokazao da mora da ima naše poverenje

Kao da je juče bio Indijanapolis kada su naši košarkaši srušili "Drim tim", potom i Argentinu u finalu i postali prvac sveta. Mnogima od nas i dalje su "sveže u memoriji" trojke Gurovića i Stojakovića, majstorije Bodiroge, pa i promašena bacanja Divca u finisšu finala....

Ali, prošlo je 15 godina, u međuvremenu smo natpis na dresu "SCG" zamenili za "Srbija", himna je ona koju smo želeli, ali na postolju je još nismo čuli - imamo tri srebra, u Poljskoj 2009, Španiji 2014 i u Riju 2016 -  vreme je za zlato.

Ruku na srce, u Poljskoj se nije moglo protiv "prejakih Španaca", u Španiji i Riju se se isprečile NBA zvezde, ali u Istanbulu, na prvenstvu Evrope, nema ko!!! Imamo sve, od sjajnog selektora, preko igrača, a pre svega tim. Pa čak i ako ćemo na Bosfor, izvesno bez Jokića i Bjelice, zlato je cilj. A usuđujem se napisati i realnost.

Sale nacionale, čovek koji je bezbroj puta do sada pokazao i dokazao da mora da ima naše poverenje , zna šta radi, simbolično, spisak je objavio u ponedaljak pre podne, ustao je rano, uzeo spisak koji je mesecima u njegovoj glavi i kao da je rekao: "Narode, ovo je tim za zlato". Jer svi veliki poslovi kreću ponedeljkom ujutro, a ovaj će trajati puna tri meseca i očekujemo da se završi u nedelju 17. septembra uveče slavljem širom Srbije.

Na spisku je sve manje-više očekivano. Ok, tu si i Jokić i Bjelica, čije šanse za nastup u Turskoj se mere promilima, zbog obaveza u NBA i povreda, ali tu su "toliko čekani" Boban Marjanović i Branko Lazić, kao logična zamena za "penzionera" Stefana Markovića.

Kada je u pitanju Marjanović, Sale nam je opet pokazao kakav je šmeker, a posebno u "slučaju MIlutinov". Na obojicu je imao zamerke prošlog leta, ali sada je novo leta, neka nova priča i pozicije svih su "na nuli". Isto važi i za Luku Mitrovića, jasno je da posle dve teške povrede Zvezdin kapiten nije onaj igrač koji je dva puta otpadao kao 13. čovek, ali ne sumnjajte - kad se u Bambergu vrati u staru formu, biće tu. 

Nema kod Saleta nikakvih navijačkih predrasuda, njegov kriterijum je samo jedan - Srbija. I zlato. A toliko ih je osvojio kao igrač. I zbog toga, ali i svega posle, navijačima Partizana je ikona, skoro Božanstvo, zvezdaši ustaju kada ga vide. Oni treći, naši rivali, ga se plaše, sa razlogom. 

Piše: Željko Vučković

Još sporta:

Sa Ostrva stigla ponuda iz snova! Gotovo je, Real i Ronaldo ovo neće odbiti!

Raspada se granitna odbrana Juventusa zbog sukoba igrača! Dani Alveš definitivno odlazi!

Sevilja nema novca za Crnogorca, Jovetić prelazi u italijanskog velikana!

Gvardiola u velikom problemu! Arapi "zavrnuli slavinu"!