Beograd će za par dana postati svetska futsal prestonica

KOVAČEVIĆ PRED SPEKTAKL U ARENI: Pravimo najveći rezultat do sada!

> 16:41

Pet dana pre početka Evropskog prvenstva u futsalu sve je spremno za novi spektakl u Beogradskoj Areni pred 11.000 gledalaca, saopšteno ej na današnjoj konferenciji za medije u Skupštini grada.

Reprezentacija Srbije na svom terenu želi da napravi najveći uspeh na kontinentalnim šampionatima i pokuša da se upusti u borbu za medalje, nakon što je čak tri puta bila eliminisana u četvrtfinalu.

Izabranici selektora Ace Kovačevića takmičenje otvaraju mečom protiv Slovenije 2. februara, a u A grupi se nalazi još Portugalija.

"Želim da se zahvalim Beogradu i Fudbalskom savezu Srbije što se jedno ovakvo takmičenje igra u Beogradu i verujem da će se ovaj sport još više razviti. Uradićemo sve da napravimo možda najveći rezultat do sada", rekao je Kovačević na konferenciji za medije u Skupštini Grada.

Generalni sekretar FSS Nebojša Ivković zahvalio se gradu Beogradu na pomoći oko organizacije takmičenja.

"Nadam se da će biti prava sportska atmosfera u Areni. Biće ovo dobra prilika da još jednom pokažemo da smo pravi domaćini, kao što je Beograd uvek bio. Futsal je u velikoj ekspanziji, popularan je i naša reprezentacija je uvek na završnim turnirima", naveo je Ivković.

Direktor UEFA futsal EURO 2016 Zdravko Jokić istakao je da je za meč sa Slovenijom već prodato 6.000 karata.

"Ovo je veliki profit za Grad, imidž i komercijalne efekte. UEFA plaća Arenu, smeštaj ekipa, transport i sve je to dobit za Beograd. Otvaranje neće biti kao na vaterpolu, ono će biti otvoreno igrom plesnim grupa i pratećim šouom. Atmosfera na futsalu nije kao napolju, kontrola je mnogo veća i nema baklji", zaključio je Jokić.

Evropsko prvenstvo u futsalu igra se od 2. do 13. februara, a titulu brani selekcija Italije.

TOMIĆ DEBITOVAO NA KLUPI, Partizan zgazio Kluž!

ZVANIČNO: Inter ukrao sjajnog napadača Lesteru ispred nosa!

VIDIĆ je NAJUSPEŠNIJI Mančesterov igrač u ISTORIJI! (VIDEO)

Federer branio Novaka od novinara: Pitanje vam je glupo!