U Press Centru FSB održana je tradicionalna Konferencija za medije povodom finalne utakmice Kupa FS Srbije na teritoriji FS Beograda koji je poznat i kao Kup FS Beograda. Kao što je to godinama ustaljeno pred završnu utakmicu na ovom skupu prisutni su bili i predstavnici klubova finalista, ovoga puta to su FK Brodarac 1947 i FK Zemun.

FINALE KUPA FS BEOGRADA: Besplatan ulaz na Marakanu (FOTO)

> 11:22

Sve prisutne je prvo pozdravio generalni sekretar FS Beograda Jovan Šurbatović koji je klubovima čestitao plasman u finale, a zatim najavio neizvesnu i kvalitetnu utakmicu koja će se igrati u sredu 27. maja 2015. godine od 16:30 časova na glavnom terenu stadiona „Rajko Mitić“. Generalni sekretar FSB je poželeo fer i korektnu borbu i da pobednik uspešno nastavi takmičenje u novom ciklusu Kupa FS Srbije kao predstavnik našeg saveza. Napomenuo je da će suditi najbolji arbitri iz Organizacije fudbalskih sudija FSB.

Utakmice „baraža“ u ligama FS Beograda igraće se u junu!

On je posebno istakao da je želja saveza da na tribine popularne „Marakane“ dođe što više gledalaca i tom prilikom apelovao na sve ljubitelje fudbala u našem gradu, kao i fudbalere beogradskih klubova svih kategorija, članove sudijske i trenerske organizacije, roditelje i sve druge koji žele da prisustvuju ovom beogradskom fudbalskom prazniku da dođu u što većem broju, jer je ulaz besplatan.

Zatim su članovi Komisije FSB za odigravanje Kup i „baraž“ utakmica Radenko Stevović i Miroslav Stojanović pojasnili detalje u vezi sa organizacijom ovog susreta posle čega je žrebom odlučeno da domaćin finala bude FK Brodarac 1947.

Po tradiciji o očekivanjima su govorili i predstavnici klubova. Šef stručnog štaba FK Zemun Predrag Rogan je napomenuo da su svi u klubu pre svega koncentrisani na utakmicu sezone u prvenstvu u subotu, kada očekuju da potvrde trijumf u Srpskoj ligi – grupa „Beograd“ i povratak u Prvu ligu Srbije, a što se tiče finala Kupa izrečeni su komplimenti rivalu sa Starog Sajmišta i optimizam u pogledu osvajanja pobedničkog pehara. Slično je rekao i kapiten FK Zemun , iskusni fudbaler Dušan Đokić koji je podvukao da je igranje u finalu Kupa velika čast. Rekao je i da se Zemun dva puta sastajao sa Brodarcem 1947 u prvenstvu, ali da je ovo posebna utakmica i da rivali imaju veoma kvalitetan sastav.

Šef struke u FK Brodarac 1947 Miroslav Čermelj je ulogu favorita prepustio Zemunu, ali je rekao da njegova ekipa ima niz dobrih pojedinaca i da ima silne motive na utakmici koja će promovisati pobednka Kupa FS Beograda. Podvukao je da su to utakmice u kojima motiv ima veliki značaj i izrazio nadu da će se radovati kao i fudbaleri FK Čukarički prošle srede na istom mestu. Kapiten i golman Brodarca 1947 Marko Lazarević je inače dobio pohvale trenera Zemuna Rogana, ali je rekao da veliki motiv ima u činjenici da će igrati na stadionu „Rajko Mitić“ i izrazio nadu da neće imati puno posla u finalu.

Na ovoj konferenciji prisutni su bili i članovi klupskih uprava Brodarca 1947 (Dragan Ilić) i Zemuna (Dušan Popov) koji su istakli da ih očekuje važna utakmica i da će sve učiniti da ona protekne u najboljem svetlu. Dragan Ilić je tom prilikom zahvalio generalnom sekretaru FS Beograda Jovanu Šurbatoviću i predsedniku saveza Slaviši Kokezi što su učinili napor da se finale igra na stadionu „Rajko Mitić“.

Ovaj skup pratio je i komesar za bezbednost FSB Aleksandar Maksimović koji je klubovima finalistima obećao podršku uorganizaciji utakmice.