Optičari su pobednički hod, posle vrućeg gostovanja u Dobanovcima, nastavili i protiv Turbine. Teleoptik je sigurnim trijumfom (3:0) protiv uvek neugododnih Vreočana nastavio svoj put.

MIROSLAV BOGOSAVAC, DEFANZIVAC TELEOPTIKA: Trka sa Zemunom još nije gotova!

> 13:51

Miroslav Bogosavac, levi bek srpskoligaša iz Zemuna, kaže da su držali utakmicu u svojim nogama od početka do kraja, i tako došli do ubedljivog trijumfa.

"Bila je to rutinska pobeda. Igrali smo uobičajeno, napadački od prvog do poslednjeg minuta, na vreme postigli vodeći gol. Ni na trenutak nismo sumnjali u pozitivan konačan ishod, naprotiv. Najbitnije je da smo na vreme poveli, a u drugom poluvremenu, sa još dva pogotka i potvrdili trijumf."

Adut "optičara" dodaje da je srećan što je svaki od saigrača u timu odradio svoje zadatke skoro bez greške, i da je Teleoptik pobedom i ubedljivom igrom ostvario cilj u "Zemunelu".

"Posle sijaset propuštenih prilika protiv Dobanovčanam sada smo iskoristili svoje šanse. Svaki igrač u timu, pa i saigrači iz napada, su maksimalno izvršili individualne zadatke. Nastavili smo da pobeđujemo. Igrali smo na očekivanom nivou i to je ono što svakog igrača Teleoptika najviše i zanima na svakoj utakmici. Znamo da se ta napadačka igra tima i pojedinačni učinak najviše ocenjuju, često i rigoroznije od samog rezultata."

Miroslav tri puta nedeljno trenira sa prvim timom Partizana, i visoko se kotira na strogom crno-belom skeneru. Kaže da je zadovoljan podrškom svih saigrača u seniorskoj konkurenciji, ali da mora da apostrofira kapitena Sašu Ilića, ljudinu od koga svakodnevno nauči nešto novo.

"Sa još nekoliko saigrača od ponedeljka do srede treniram sa Partizanom, kada se priključujem Teleoptiku da bih se pripremio za utakmicu. Navikao sam se na taj ritam i dobro ispunjavam sve sportske obaveze. Znam da sam, posle svakog radnog dana, za korak bliži crno-belima."

Dok ne počne da ostvaruje snove sa Partizanom, moraće još da se dokazuje u Teleoptiku, koji u narednom kolu igra protiv visokoplasiranog Brodarca 1947.

"Pred nama je duel sa Brodarcem. Nova utakmica, nova priča, rival čuva visok plasman. Okliznuli su se u poslednjem kolu, što je za nas dodatna opomena. Znamo da će imati veliki motiv da nas pobede, čime bi pomogli Zemunu da se domogne plasmana u viši rang. Međutim, siguran sam da ćemo i u ovom duelu nastaviti trijumfalni niz."