Fudbaleri Sremčice doživeli su težak poraz u meču sa Lokomotivom (0:7). Poslednji put poraženi su kao srpskoligaši od Teleoptika u jesen 1998. godine (1:8), a ovo je posle 17 godina drugi put.

BOJAN PETROVIĆ, GOLMAN SREMČICE: Sramotno je sumnjati u klub svetle tradicije!

> 13:03

Trener Sremčice Igor Marković, koji je uspešno vodio ekipu tokom 23 utakmice i sa njom postigao zapažene rezultate, na ovom meču bio je nemoćan da bilo šta uradi i spreči katastrofalan poraz svoje ekipe.Navodna pojačanja koja su pristigla su samo pojačanja na papiru, a pojedinci na terenu ne mogu da izdrže ni 20 minuta. Oni mlađi su postali "zvezde" i na terenu rade šta hoće i ne poštuju starije.

Ovaj poraz je svima teško pao, biti poražen je jedno, a ponižen nešto što boli. Sremčica je u vrhu Beogradske zone, a Lokomotiva se bori za opstanak, pa su mnogi pomislili da je utakmica nameštena. To su samo prazne priče. Jedini koji je zaslužio prelaznu ocenu je golman Bojan Petrović, koji nije mogao da zaustavi nijedan udarac na gol.

"Razočaran sam igrom pojedinih mojih igrača. Ne mogu da shvatim kakve šanse nisu iskoristili Bojić, Gavrilović i Ivica Gligorić. Jovanovićev udarac je zaustavila prečka, Bojić nije iskoristio penal. U dosadašnjoj karijeri, a branio sam za mnogo klubova, nikada nisam primio sedam golova i ovo mi je najteži poraz otkako se bavim fudbalom. Mogu samo reći da nas je lopta izdala i da će već od naredne utakmice biti mnogo bolje", nada se golman Petrović.

"Lokomotiva je zasluženo pobedila Sremčicu. Rezultat iznenađuje, ali svi koji su bili u publici mogu da potvrde da utakmica nije nameštena. Izgleda da to nekima u pojedinim klubovima smeta jer su poraženi baš od Sremčice. Zaista, sramotno je sumnjati u klub svetle tradicije koji postoji od 1932. godine da koristi nečasne radnje, a baš proteklog vikenda neki klubovi su poraženi i sa više od šest golova razlike, pa u njihove ishode vrh Fudbalskog saveza ne sumnja..."

Izvor: Sport