Minimalna pobeda Budućnosti nad GSP Poletom (1:0) ostala je u senci sumnje Aleksandra Maksimovića, oficira za integritet Fudbalskog saveza Beograda iznetog posle meča, a koji ide u prilog da je pomenuti meč kraj Nebojša kule - namešten!

BUDUĆNOST DOBANOVCI: Nije bilo nameštanja!

> 11:24

Koliko ima istine da Vas je GSP Polet pustio da pobedite?

-To nije tačno! To tvrdim kao akter ovog meča. Budućnost je utakmicu odigrala u najjačem sastavu. Dva najbolja igrača, Žarko Jeličić i Miodrag Đušić su igrali sa parnim kartonima, toliko nam je ovaj duel bio bitan - rezignirano je počeo priču o meču sa GSP Poletom Miloš Morača, kapiten i sportski direktor srpskoligaša iz Dobanovaca.

Da li Budućnost nekom smeta kada Vam se prišiva dogovaranje rezultata?

-Ne razmišljam u tom smeru. Svi u Dobanovcima smo koncentrisani samo na sportsko polje. Znam da smo pošten sportski kolektiv i da nismo ni razmišljali o dogovoru konačnog rezultata ni sa jednim timom, pa ni sa GSP Poletom.

Zašto se, po Vašem mišljenju, digla ovolika prašina baš oko ovog meča?

-Nije mi jasno uopšte kome tako nešto pada na pamet. Svako ko je gledao utakmicu mogao je da vidi klasičan meč dva srpskoligaška tima koji se ni malo nije razlikovao od prethodnih duela Budućnosti.

Ko, po Vama, plasira priče da je Budućnost "namestila" utakmicu?

-Dugo sam u fudbalu, ali nikada se nisam bavio pričama rekla-kazala. Za ovako ozbiljne optužbe, moraju da postoje adekvatni dokazi.

U FSB je pre meča stigla dojava da je rezultat ovog meča dogovoren za "zelenim stolom"?

-U karijeri sam možda igrao sumnjivije utakmice od ove. Kao kapiten i sportski direktor mogu da podvučem da ni gram sumnje po pitanju rezultata ne postoji. Ako bi to nekom možda i odgovaralo, nismo kupili bodove od rivala sa Dorćola niti su nas pustili da pobedimo - završio je na kraju razgovora Miloš Morača, igrač, ali i čelnik dobanovačkog srpskoligaša.

Piše: Sport