Fudbaleri Sremčice posle sedam odigranih kola u prolećnom delu prvenstva od mogućih 21 osvojili su 13 bodova. U prvom kolu, iako su u drugom delu meča bili bolji od Jedinstva, poraženi su kao domaćini sa 2:1.

BEOGRADSKA ZONA: Sremčica se iskupljuje protiv Radničkog sa Novog Beograda

> 15:27

Na gostovanju u Padinskoj Skeli vratili su se sa jednim osvojenim bodom. Potom sledi serija od četiri uzastopne pobede, a strelci su bili veoma raspoloženi. Savladali su Crvenu zvezdu (MML) 4:1, Lepušnicu 5:0, iz Mirijeva su se vratili sa rezultatom od 1:0, a u derbiju kola deklasirali su veoma dobru ekipu Železničara. Na "Bulbulderu" su zasluženo pobeđeni od domaće Zvezdare, kojoj je trebalo samo 17 minuta da stigne do trijumfa i osvoji tri zlatna boda, jer se bori za opstanak.

Postigli su strelci 16 golova, dok je odbrana kapitulirala 7 puta. Svi igrači zaslužuju pohvale za ovakav prolećni start, ali pre svih treba istaći napadača Nemanju Bojića, kapitena Slobodana Savića, mladog Izeirija i golmana Bojana Petrovića. Vođa navale Bojić je rekao da su na Bulbulderu igrali bledo i neefikasno i dozvolili domaćinu da stigne do pobede za samo 17 minuta igre, posle loših intervencija odbrane ekipe iz Sremčice.

"Do kraja meča smo mogli da popravimo rezultat, ali do toga nije došlo. Zvezdara ima veoma dobar tim i čudi me da se bori za opstanak, a verujem da će sačuvati zonaški status."

U nedelju u Sremčicu stiže veoma neugodan rival, Radnički sa Novog Beograda. Očekuju se pune tribine, a od igrača se priželjkuje da nastave pobedonosnu seriju.

"Daćemo sve od sebe da pružimo dobru dobru i efikasnu igru, a verujem da će bodovi ostati u Sremčici. Poraz od Zvezdare bio je samo trenutak naše slabe igre, a mislim da će moji saigrači nedeljnom pobedom nad Radničkim, vratiti samopouzdanje i da nećemo razočarati naše navijače koji dolaze na naše utakmice u velikom broju, čak i iz okolnih mesta i opština", optimista je Nemanja Bojić.

Izvor: Sport