Utakmicom u Sopotu pravo fudbalsko proleće počelo je i za Ljubomira Delića, mladog napadača Srema. Gol za važan bod, gol za mir u kući, gol za potpunu renesansu perspektivnog golgetera srpskoligaša iz Jakova i nastavak priče o opstanku na beogradskom "severu".

NAPADAČ SREMA IZ JAKOVA DELIĆ: Spremni smo za Zemunce, imamo svoje adute!

> 12:29

"Prekinuo sam duži golgeterski post, to je najvažnije. Konačno je i meni krenulo. Moj gol smo svi dugo čekali, i trener Korak i saigrači, i ja lično. Protiv Sopota sam opet zatresao mrežu, doneo bod ekipi, nema srećnijeg od mene zbog toga. Takmičenje je pokazalo da je svaki bod svima bitan. Ako se zna da smo u prolećnom delu sezone jedna od tri najuspešnije ekipe po rezultatima, nema razloga da menjamo taktiku."

Napadač tima iz Jakova kaže da tim igra čvrsto u svakom meču, ali da prinudne rokade u timu umeju da poremete igru. Zbog izmena u startnoj postavi, bod je još značajniji.

"Dobro igramo, imamo rezultate, ali ne možemo svaku utakmicu da odigramo u istom, visokom ritmu. Po mom mišljenu, najbitnije je da stvaramo šanse, jer kada je tako, popravićemo i realizaciju. Imamo odličnog "pleja", Miloša Radosavljevića koji je prebrodio neugodnu povredu i još traži pravu formu. Za meč-dva biće i on na svom nivou. Ponoviću, proleće je dokazalo da možemo da igramo sa svima, da imamo kvalitet za ovaj rang takmičenja. U tom stilu idemo dalje, do konačnog uspeha."

Ekipa Srema iz Jakova dočekuje lidera na tabeli Srpske lige - Beograd, ekipu Zemuna. Vođa navale kluba iz beogradske ravnice kaže da se najboljem timu u ligi ne preti, ali da i oni imaju svoje adute kojima će pokušati da potvrde da dobre prolećne partije nisu slučajnost.

"Lideru se ne preti, to je jasno kao dan. Međutim, imamo svoje adute i za Zemunce. Poznajemo ih iz jesenje polusezone, tada su nas dobili, biću slobodan da kažem, na "mišiće". To nas hrabrida možemo da ih iznenadimo, posebno jer igramo pred domaćom publikom. Treniraćemo kao i do sada. Samo će motiv kod svakog igrača koji istrči na teren protiv Zemuna biti veći da pruži maksimum i tako pomogne Sremu da napravi istinski podvig u Jakovu. Ne dočekujemo lidera svaki dan."

Izvor: Sport