Mada im gori pod nogama, Obrenovčani su u Dobanovcima odigrali jednu od najboljih utakmica ovog proleća i uknjižili tri velika boda u borbi za opstanak. Već na početku susreta stavili su do znanja domaćinu da se neće isključivo braniti i da su im ambicije znatno veće.

KAPITEN TODIĆ: Prva pobeda na strani nas je dodatno osokolila!

> 13:14

Trener Branko Rašić je promešao tim u odnosu na prethodnu utakmicu i od početka su zaigrali povratnik Stakić, Cerović i ofanzivci Despotović i Lukić. Rani gol Stakića podigao je samopouzdanje i bio podstrek da nastave da igraju mirno i organizovano, za razliku od Budućnosti u čije redove se uvukla primetna nervoza i nesigurnost.

Kapiten Obrenovčana i strelac odlučujućeg gola Vladimir Todić rekao je da mnogo pomogao rano postignut gol i da je zbog toga rival nervozno jurio rezultat.

"Povoljna okolnost za nas je bila što smo na vreme postigli gol i prisilili rivala da sve vreme juri rezultat, što nije bilo lako, jer smo za svaku njihovu narednu akciju imali odgovor. Zbog lošeg terena, nije se moglo težiti nekoj povezanoj igri i smišljenim akcijama, tako da smo se orijentisali na odbranu gola i koristili svaki prekid i šuteve sa distance, kako bi za rivala bili konstantna pretnja. U igri domaćina sve se vrtelo oko iskusnog Morače, koji je držao loptu u svom posedu do faula."

Kapiten Todić se ne slaže da je njegov gol u 65. minutu bio presudan za ishod utakmice, već da je to bila odbrana penala golmana Dikića pred kraj prvog dela.

"Ne bih se složio da je moj gol odlučio utakmicu, jer je sjajna odbrana jedanaesterca Dikića u finišu prvog poluvremena, imala velikog udela u daljem razvoju situacije na terenu. Imali smo kolosalnu priliku da steknemo tri gola prednosti, i kako to obično biva stigla nas je kazna i neizvesna i pomalo dramatična završnica."

Fantastičan gol sa nekih 25 metara bio je Todićev četvrti gol i sa Stakićem je najbolji strelac tima. Naredni protivnik je Turbina koja je jesanas ubedljivo nadigrala ekipu iz Obrenovca.

"Prva pobeda na strani nas je dodatno osokolila i uverila da možemo da se ravnopravno nosimo sa svakim protivnikom, tako da ni pred susret sa Vreočanima nema bojazni i strepnje. Trener Rašić je dobro prostudirao njihovu igru i skrenuo nam pažnju na njihov neosporni kvalitet i ofanzivnu igru. Rezultatski su nešto slabiji nego jesenas, ali to je samo prividno i nema sumnje da je trener Živanović, isto tako snimio našu igru i sve obećava da će to biti zanimljiva i otvorena utakmica."