Prvotimac "majstora" Marko Kapetanović u 87. minutu posle jednog duela ostao da leži na zemlji bez svesti gušeći se, ali je delilac pravde munjevitom reakcijom sprečio najgore.

SUDIJA HEROJ: Arbitar Nenad Radivojević spasao život fudbaleru na utakmicu!

> 11:38

Nenad Radivojević, glavni sudija na utakmici 19. vanrednog kola Beogradske zone između Baćevca i Radničkog sa Novog Beograda, munjevitom reakcijom spasio je život Marku Kapetanoviću, prvotimcu gostujućeg kluba.

U 87. minutu posle jednog duela, Kapetanović je ostao da leži na travi, bez svesti i vazduha. Igrači obe ekipe tražili su hitnu lekarsku intervenciju, a čak su i pojedini navijači preskočili ogradu kako bi ukazali pomoć. Međutim, najpribraniji u toj nimalo prijatnoj situaciji, bio je arbitar Radivojević, koji inače ima završenu medicinsku školu. On je ukazao pomoć Kapetanoviću, koji je posle toga prebačen u Urgentni centar.

Dan posle meča u Baćevcu, vidno uznemiren trener Radničkog Jovica Milikić, izjavio je da je bilo jako teško nastaviti utakmici nakon svega viđenog i da su svi mislima bili uz Marka Kapetanovića. Trener Milikić je još rekao da su svi, uključujući i Markovu porodicu, zahvalni Nenadu Radivojeviću.

"Nije nam bilo do utakmice, pobede, do bodova... Ma to nas nije zanimalo. U mislima je samo bio taj trenutak i kako će se kasnije sve to završiti. Svi u klubu, kao i Markova porodica, do neba smo zahvalni sudiji Radivojeviću. Ne smemo ni da zamislimo šta bi se dogodilo da nije bilo njegove reakcije."

O dešavanjima u finišu utakmice, mladi delilac pravde je rekao da je uradio ono što bi svako učinio da se našao u takvoj situaciji i da nikad u životu nije imao slično iskustvo, kao i da ne bi voleo da se ikad više ponovi.

"Učinio sam ono što bi, siguran sam, svako na mom mestu u takvoj prilici uradio. Izvukao sam Marku jezik i time omogućio disanje. sve se završilo na najbolji mogući način. Nikad nisam imao slično iskustvo u dosadašnjoj karijeri i ne bih voleo da se ikad više ponovi slična situacija na sportskim terenima."

Na pitanje šta bi mogao da poruči kolegama, sportistima, funkcionerima da se nađu u sličnoj situaciji, rekao je da je najbitnije pružiti pomoć na adekvatan način i bez panike.

"U takvim (ne)prilikama najvažnije je pružati pomoć na adekvatan način, ali bez panike... Ovo je samo još jedan dokaz zašto je neophodno da na utakmicama bude obavezno prisustvo lekara. Ljudski životi nemaju cenu."

Na sreću svih, a pre svih mladog fudbalera Marka Kapetanovića (rođen 1995. godine), on se uspešno oporavlja i svi veruju u njegov brz povratak na teren.