Drama u Bahreinu - Hamilton slavio, agregat sprečio Leklera da pobedi, Fetel ponovo podlegao pritisku!

> 19:11

Sve je stalo u naslov, Ferari nije imao sreće u Bahreinu iako su bili dominantni, Luis Hamilton pobedio. 

"Vučica" posustaje, Napoli "zgazio" Romu!

Luis Hamilton pobednik je druge trke u sezoni Formule 1 koja se vozila u Bahreinu. 

Britanac je, može se reći, slavio nakon dosta sreće jer činjenica, Mercedes posle ove trke i dosta problema nije zaslužio dvostruki podijum. Odličan start smo videli. 

Fetel je dobro krenuo i obišao svog kolegu Leklera. Tu šansu je iskoristio i Valteri Botas je pa je posle prvog kruga poredak bio sledeći: 

Fetel - Botas - Lekler - Hamilton. 

Lekler je ubrzao, uhvatio ritam, ubrzo obišao Botasa, potom i Fetela i sve je izgledalo kao jedan savršen dan za Ferari. Ferarijevci su vodili sve vreme a onda greške kreću. 

Tim iz Maranela je ponovo pokazao da ima problema sa taktikom pa je Fetel sredinom trke izašao iza Botasa da bi onda u 39. krugu usledio duel sa Hamiltonom i velika greška Nemca. Podlegao je pritisku, okrenuo se na stazi, bez kontakta sa Hamiltonom. Potom je ostao bez prednjeg dela, morao je u boks i trka je izgubljena. 

A onda da stvar za Ferari bude još gora, Šarl Lekler je prijavio problem sa agregatom. Kada se činilo da će momak iz Monaka upisati pobedu, i više nego zasluženu, prednost je počela da se smanjuje i crveni su krenuli u ponor. 

Prvo je Hamilton obišao Leklera, potom i Botas, a dok mu se i Maks Ferštapen približavao, sreća ga je pogledala i bogovi Formule 1 su odlučili da je Lekler, ako ne pobedu, barem zaslužio podijum. 

U istom krugu su otkazali motori Hulkenbergu i Rikardu, izašao je sigurnosni automobil i poredak smo dobili u tom trenutku. 

Iza pomenute trojke, Ferštapen je zavšio četvrti, Fetel peti, mladi Noris iz Meklarena šesti. Kimi Raikonen je vozio sjajno i trku završio na sedmom mestu, Gasli osmi, Albon deveti i bod je osvojio Perez na 10. mestu. 

JOŠ SPORTA:

Fekir progovorio o (ne)prelasku u Liverpul: "Takav je život, moraš da kreneš dalje..."

U Americi prate Milutinova - Da li je došlo vreme za selidbu u NBA?

Saketi: "U Srbiji nisu srećni što su sa nama u grupi. Mi smo Italija i nikoga se ne plašimo"

Sudije sačuvale Sarijevu poziciju (VIDEO)