Šumaher mi je rekao: "Nemoj da me zoveš u narednih godinu dana, jer nestajem iz javnosti"

> 15:39

Nemački nadbiskup je posetio sedmostrukog šampiona Formule 1 i preneo utiske.

"Parižani su učinili da moji igrači izgledaju kao mesari"

Mihael Šumaher je daleko od očiju javnosti već gotovo pet godina. O njemu se gotovo ništa ne zna od nesreće koju je doživeo pred Novu godinu 2014, kada je teško povredio glavu, zbog čega je šest meseci bio u komi.

Od tada se samo nagađa u kakvom je stanju sedmostruki šampion Formule 1. Priča se da je nepokretan, da ne govori, da je veoma smršao i da živi kao biljka...

Nemački nadbiskup Georg Genšvajn otkrio je u razgovoru za "Bild" neke detalje posete Šumaheru prošlog leta u njegovoj kući u Švajcarskoj.

"Sedeo sam naspram njega i držao mu ruke, gledajući ga. To je Mihael kakvog pamtimo, njegovo lice je isto, samo malo punije", izjavio je nemački nadbiskup, izaslanik pape Franje.

Genšvajn je jedan od malog broja ljudi koji su posetili Mihaela Šumahera nakon nesreće.

"On oseća da je okružen ljudima koji ga vole, koji brinu o njemu i koji ga, hvala Bogu, čuvaju od interesovanja javnosti. Molim se za Mihaela i njegovu porodicu", dodao je nadbiskup.

Sabine Kem, Mihaelova dugogodišnja predstavnica za medije, rekla je da Šumaher i njegova porodica nikada nisu želeli da svoj privatni život izlažu javnosti, pa čak ni kada je on bio na vrhuncu karijere.

"Jednom tokom duge diskusije poručio mi je 'Nemoj da me zoveš u narednih godinu dana, jer nestajem iz javnosti' i zato i sada želim da ispoštujem njegovu želju o privatnosti da nijedna informacija o njemu ne izađe u javnost", poručila je Kem.

JOŠ SPORTA:

XI kolo Lige šampiona - Tadić i Mesi ruku pod ruku...

Fjuri i Vajlder prave haos - u ringu će biti pakleno!

Preminula sportska novinarka RTS-a Sanja Vujisić

Čovek koji je preporodio Andreu Petković i Filipa Krajinović sada na novom zadatku!