Grasias Fernando - Bilo je ovo fantastično putovanje - Hvala ti, nedostajaćeš!

> 22:38

Hvala ti šampione!

Zvezda osakaćena - Boaći ne igra, Pavkov neizvestan?

314 trka, dve šampionske titule, 32 pobede, 97 podijuma, 1899 bodova i 22 pol pozicije, ali brojke nisu merilo velike karijere Fernanda Alonsa. Fernando Alonso je debitovao u šampionatu Formule 1 2001. godine, kada je vozio za Minardi. Tu ga je spazio Flavio Brijatore i doveo ga u Reno, gde je prvo bio test vozač a potom i drugi vozač. 

Tada je dobio prednost u odnosu na Džensona Batona a uparen je ni manje ni više nego sa sjajnim Italijanom Jarnom Trulijem. 

2005. i 2006. godine su upisane zlatnim slovima u istoriji Renoa - protagonista Alonso. Dve šampionske titule i dve dominantne godine. 

Bilo ga je sjajno gledati tada, kao i kroz celu karijeru. Te dve sezone su ga preporučile Meklarenu u koji je došao 2007. godine i za koji je vozio sa debitantom Luisom Hamiltenom. Dobra prva sezona ali nedovoljna za novu titulu. 

Kimi Raikonen je doneo titulu Ferariju za samo bod prednosti ispred upravo Alonsa i Hamiltona. Nakon sezone u Meklarenu, usledio je povratak u Reno i ne tako slavne dve godine. Reno nije bio nalik onom timu od nekoliko godina unazad, iako je matador uvek izvlačio maksimum. 

A onda, verovatno i kruna karijere. Svaki vozač sanja da ode u Ferari, to se dogodilo i Alonsu. Od 2010. do 2014. godine je vozio za italijansku ekipu, u godinama kada se "Konjić" mučio i kada su to bile teške godine za navijače Ferarija, Alonso je izvlačio maksimum. 

U pet sezona, 44 podijuma - 11 prvih mesta, 18 drugih, 15 trećih. Navijači italijanske ekipe će pamtiti dugo pobedu u Monci kada je savladao kolege iz Red Bula i Meklarena. Pogotovo na značaju daje i to što je Red Bul tih godina bio dominantan, uz četiri titule Sebastijana Fetela. 

Nakon Ferarija, Alonso je pokušao da pokrene projekat "Meklaren" sa Hondinim motorima ali to nije dobro prošlo. Baš zbog toga, ostaje gorak ukus u ustima što se Fernando ovako povlači jer je bolid Meklarena bio i više nego tragičan. 

Za kraj nam ostaje da kažemo da nikada nećemo dočekati kraj velikog matadora, iako je završio karijeru. Ostaje nam da se nadamo da će se kad tad vratiti, i da ćemo ga videti negde tamo kako se trka. 

I dalje ima šansu da postane jedini čovek koji, ako bude pobedio na trci '500 milja Indijanapolisa', objediniće i velike pobede sa Velike nagrade Monaka i 24 sata Le Mana. 

Grasias amigo, nedostajaćeš nam, svima! VELIKI SI! 

Bila je ovo sjajna trka, a mi se nadamo da si na kratko ušao u pit-stop. 

JOŠ SPORTA:

Stižu čestitke sa svih strana, pa i sa Novakove - "Oni su sjajni ljudi i teniseri"

Bo Mekejleb kao u najboljim danima!

Igrao se 14. minut nadoknade i....Golman rešava utakmicu (VIDEO)

Još jedan stranac napustio Cedevitu