Na njegovo mesto dolazi Amerikanac!

FORMULA 1 NEĆE BITI ISTA BEZ NJEGA: Berni Eklston smenjen sa čela kompanije!

> 21:33

Posle 40 godina na čelu Formule 1 Berni Eklston napušta čelo "najbržeg cirkusa".

Kako prenose francuski mediji, Eklstona su sa mesta predstadnika skinuli novi vlasnici "Liberti medija", a zamenio ga je Amerikanac Čejs Keri.

"Smenjen sam danas. Odlazim, zvanično je. Više nisam u kompaniji", potvrdio je Eklston.
Eklston ima 86 godina, a njegovo bogatstvo se procenjuje na 3,1 milijardo dolara. Sredinom prošlog veka je vozio u Formuli 3, a u F1 ulazi kao menadžer vozača Stjuarta Luisa-Evansa krajem 50-ih godina. Početkom 70-ih otkupljuje tim Brabam za 100.000 funti, a nekoliko godina kasnije formira Uniju konstruktora Formule 1 kada kreće njegov uspon u takmičenju.

Britanski milijarder Eklston je od Formule 1 napravio najspektakularniji automobilistički šou čiji je godišnji profit oko dve milijarde dolara.
Međutim, njegov odlazak ne predstavlja veliko iznenađenje jer se o tome spekuliše već mesecima.

Videćemo da li će novi vlasnici uspeti da vrate sjaj F1 jer je brojnim pravilima koje je uglavnom uvodio Eklston poslednjih godina izgubila atraktivnost, pa time i mnogobrojnu publiku.

Kompanija Liberti medija kupila je prošle godine F1 od kompanije "CVC partners" za šest milijardi funti. Dogovor se sastoji iz dva dela.

Prva tranša odnosi se na na nabavku 18,7 odsto udela F1, a ostatak od 81,3% Liberti medija će steći uz odobrenje nekih regulatora, kao i Međunarodne automobilske federacije (FIA).

Još sporta:

CELA PLANETA MU SE SMEJE: Marej se osramotio kako niko do sada nije! (VIDEO) 

ROMANU I KONTEU PREKIPELO: Košta slobodan si da ideš gde hoćeš! 

UŽASNA TRAGEDIJA: Vezista Hala se bori za život nakon udarca u duelu sa Čelsijem! (VIDEO)

NEZABELEŽEN POTEZ: Murinjo ponovo zaprepastio svet!